! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Filmisk jazz

Perssons Sexa

Vol II

Skivbolag: Havtorn Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 20 dec 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Perssons Sexa från Malmö skivdebuterade för tre och ett halvt år sedan. Den självbetitlade debuten fick somliga recensenter att skriva om ett ”nostalgiskt skimmer”. Det kan den här reservoarpennan absolut skriva under på. Blåset med kompositören Jens Persson på altsax och Petter Hängsel på trombon kan låta som en filmisk bakgårdsduo på ett nummer som Sånglåt, innan Oscar Johanssons piano kommer in och försäkrar hemmamödrarna i de öppna fönstren högt däruppe om att det är helt okej att slänga ned ett mynt eller två på innergårdens kullerstenar.
Tobias Ekqvist kan verkligen flärpa loss på sin elgitarr och gör de mest overkliga ljud på Antablues. Då flyr fåglar och tvätt från trädgrenar och hartslinor. Johannes Vahts kontrabas och Kristoffer Rostedts trummor är samspelta och inlyssnande gentemot varandra om omgivningen.
Perssons Sexa låter ofta filmiskt – eller snackar vi teater? – och en smula poetiskt. Och det där nostalgiska skimret balanseras mer än väl av en improvisatorisk ådra och några modernare impulser för att undvika att hamna i något slags retrofälla.
Perssons Sexa? Jo tack, häll gärna upp en till.

Annonser