Skivrecension

Vivian
Mångsysslarjazz

John Holmström Om Tat Sat

Vivian

Skivbolag: Pacaya Records
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 1 jun 2018

Dela den här recensionen:

John Holmström är pianist, kompositör, thaiboxare och hobbypolitiker. Vad han vill göra mest vet han inte. Jag är glad att han prioriterat musiken nog för att spela in den här debutskivan med sin kvintett Om Tat Sat. Det är varierat med flera olika jazzstilar som får samsas. Här finns lite kontemporär dito, lite friformsinslag, lite klassiskt och faktiskt nästan lite jazzrockigare låtar. Mina favoriter hittills är den beat-driviga T.V.P, den något stillsammare Peace song earth, den shuffle-frustande Aj, satan och den finlirande Vivian.
Kvintetten består av John på klaviatur, trygga ankaret Palle Sollinger på bas, pådrivande trumslagaren Gustav Nahlin, högtflygande Susanna Risberg på gitarr och flyhänte trumpetaren Niklas Barnö. Och som om det inte vore nog har legendaren Åke Linton mixat och Jonas Kullhammar mastrat.
Holmström har låtit sig inspireras av viktiga personer, betydelsefulla platser och perioder ur hans liv. Ett brett spektrum med andra ord. Titelspåret Vivian är exempelvis uppkallat efter en pizza som återfinns på menyn till en Mölndalspizzeria, och får därmed symbolisera upphovsmannens uppväxt. Gruppen John Holmström Om Tat Sat serverar i och med albumet Vivian en rykande het jazz med extra allt. Smaklig spis!


Fler recensioner

Annonser