! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Färgglad folklig tolerant tröst

Tetra

Viv tolerans

Skivbolag: Footprint Records
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 24 feb 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hittar man på något kul vill man ju att ens vänner ska vara med. Kvartetten Tetra (Ingrid Brännström, Sanna Källman, Anna Ottertun och Maria Stellas) har kul på sin inspelning av andra albumet Viv tolerans och har således bjudit in en massa vänner till studion. Inte helt oväntat, efter det succéartade Midvintervakasamarbetet, återfinns hela Kaja (Livet Nord, Camilla Åström och Daniel Wejdin) på den makedonsk-grekiska Annoula.
Vi hör också oudspelaren Ahmad Al-Khatib på den cederdoftande libanesiska vaggvisan Yalla tnam rima. Jorge Alcaide gör inhopp med sin gimbri på nubiska Amana, vilken för tankarna till en öknens Sjömansänka. På Vill du veta hittar vi Oskar Reuter på mandola och Jonas Simonson på flöjt, medan Adama Cissokho bidrar med den senegalesiska sången Ne ne.
Ur den arabiska våren kom tårar som blev till Dma a’k ma jaab där vi bland annat hör Anders Waernelius davul-trumma. Det haitiska titelspåret är en taktfast stämsång skriven av Sten Källman som även slagverkar. Ja och så har vi ju Ale Möller som kör hackbräde på norsk-grekiska Nu rinner solen upp som han även varit med och arrat.
Viv Tolerans når sitt magiska klimax på norska vaggvisan Gjendines bånsull, med inslag av iransk folkmusikimprovisation och Sten Källmans svävande saxofonmatta som ljuder mellan Zagros berg och Trollveggen.
Viv Tolerans är ett färgglatt album där vi får tröst och vaggvisor från den värld vi för en kort tid fått att förvalta. Tetra med vänner förvaltar sin tid väldigt väl.

Annonser