! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Maxad soul

Miles Mosley & The West Coast Get Down

Uprising

Skivbolag: Taming Bear
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 19 jun 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

The West Coast Get Down är ett gäng som aldrig har hört talas om återhållsamhet. Ett band av barndomsvänner vars mission verkar vara att motbevisa att ensam inte är stark. Uprising är inspelad under samma session som Kamasi Washingtons hyllade The Epic och ytterligare fyra album. Komplett med stråkar och körer.
På den här skivan får Miles Mosley, likt en Esperanza Spalding, ta plats inte bara som basist utan främst som sångare. Likt på Washingtons episka album har det inte sparats på någonting på denna skiva heller. Skulle man vara fördomsfull så skulle man säga att det är väldigt maxat amerikansk talk show-soul. Det gjorde att jag till en början var lite skeptisk. Det blev liksom för mycket när alla spelar efter devisen ”more is more”.
Men fördomsfullhet är tråkigt. Roligare att bara släppa det och låta musiken omfamna dig. För där hör jag också spår av Sly Stone och grooves som kommer få folk att dansa oavsett tidigare fördomar. Eller kanske headbanga, vilket känns mer naturligt när han drar igång sina distade kontrabassolon.
Det här är musiker att hålla kolla på framöver, för det är inte sista gången vi hör från de här Los Angeles-musikerna. Det är jag rätt säker på.

Annonser