! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Brassigt sväng

Swing Sling Brass

Trumpery Hill

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 21 apr 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Swing Sling Brass beskriver sig själva som ”sju bleckhuliganer ur gräddan av svenska brasseliten, med gedigna utbildningar”. De har även rejäl erfarenhet och har spelat i orkestrar såsom Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Glenn Miller Orchestra Scandinavia och på Oscarsteatern.
Nu debuterar brassbandet med skivan Trumpery Hill. Den består av både coverversioner och original, majoriteten arrangerade av Lars Almkvist. Gruppen botaniserar rejält ur den musikaliska populärkulturen och gör egensinniga versioner på allt från Duke Ellingtons Mood indigo till en låt där bandet blandar Mozarts Für Elise med ledmotivet från Hajen. Därtill har Almkvist skrivit nya sånger som låter som gamla hawaiianska hymner eller klassisk begravningsmusik.
Det svänger och bandet lyckas onekligen blanda musikmagi med populärkultur. Det är helt enkelt briljant. Dessvärre finns det två spår som sticker ut och sänker skivan en smula. Det är där sång ingår. Det sticker ut för mycket och tar bort något av den musikaliska magin.

Annonser