! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country-jazz med episka ambitioner

Solbergs Amigos

Travels

Skivbolag: Abrovinsch Records
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 22 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Göteborgsbandet Solbergs Amigos beskriver sin musik precis så på sociala media och jag kan väl inte annat än hålla med. Uttryckt på ett annat sätt kan man säga att gruppen verkar ha svårt att bestämma sig – är det jazz eller americana-influerad pop eller både och? Det här med genrer och att placera musik i olika fack är kanske inte så värst viktigt men ibland är det faktiskt svårt att låta bli.
Hur som helst är sextettens debutinspelning riktigt bra, oavsett inriktning. Mest intressant blir det i de jazziga instrumentala spåren och de mer uttalat rockiga låtarna med grov sång. Då jag har en ”soft spot” för pedal steel blir jag extra glad när gitarristen plockar fram den. Resultatet blir ett luftigare sound som givetvis också förstärker country- och americanavibbarna.
Gruppen utökas emellanåt med Maria Palmqvist på sång och i de rockigare stunderna får hennes karaktärsfulla stämma mig att tänka på Janis Joplin. Palmqvists uttryck är dock bredare än så och hon bidrar stort till bandets episka ambitioner.

Annonser