! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blues

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Too many roads

Skivbolag: Ruf Records/Plugged
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 3 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Från början tänkte han bli lärare. Men bluesvärlden är nog tacksam över att så inte blev fallet. Danske Thorbjørn Risager gjorde ett livsavgörande beslut när han 2003 i stället bildade ett band. Sju skivor och elva år senare är han en av Nordens mest respekterade bluessångare. Även bandet är respekterat. Tidigare hette det Thorbjørn Risager Band men har nu bytt namn till The Black Tornado och har en framträdande roll på nya skivan Many roads.
I vanlig ordning är det ganska blandad blues som Risager lyfter fram. Men, också i vanlig ordning, lyckas hans unika röst hålla ihop låtarna och ge skivan ett enhetligt uttryck. Risager visar att han kan rocka som attan med High rolling, köra gripande ballader som China gate och tunggungsblues på titelspåret.
Däremot innehåller skivan också ett par ointressanta spår. Den är fortfarande väl värd att lyssna på men inte lika bra som Risagers förra skiva Dust & scratches från 2012. Men även en mellanskiva från Risager hör till det bästa inom modern rhythm & blues. Oh yeah!

Annonser