! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Storband

Stockholm Jazz Orchestra

Today

Skivbolag: Do Music/Plugged
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 8 nov 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Stockholm Jazz Orchestra firar 30 år som storband med sommarturné, nya skivan Today och en höstturné med musik av Herbie Hancock och med gästande trumslagaren Adam Nussbaum. SJO samlar några av landets absoluta toppsolister och bandet är en fullständigt sprängfull silo av talang.
SJO drog igång när Sveriges hetaste storband hette Tolvan Big Band och leddes av Helge Albin med solister som Anders Bergcrantz, Håkan Broström, Cennet Jönsson och Chico Lindvall. Nu är det SJO:s och bandledare Fredrik Noréns tid och på Today bidrar tidigare medlemmen Broström, altsaxofonisten Fredrik Kronkvist, trumpetaren Magnus Broo och tenoristerna Robert Nordmark och Karl-Martin Almkvist med egna kompositioner. Pianisten Jim McNeely bidrar också med fina balladen In this moment. Inte minst i Almqvists Home visar SJO hur fint de utnyttjar kontrasterna och den inneboende spänningen mellan det omgivande storbandet och kvartetten.
Egentligen är det bara att dra en karbonkopia på innerkonvolutets musikerlista men ändå: lyssna på Almqvists Do we dance och njut av två fantastiska solister, Karl-Martin och leadtrombonisten Peter Dahlgren. Oh shit aha, säger vi, för att citera titeln på skivans avslutningslåt.

-->

Annonser