! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer/songwriter

Hege Brynildsen

Till Harry

Skivbolag: Rootsy
Recenserad av: Jimmy Ginsby
Publicerad: 25 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hege Brynildsen är norsk, från Halden. Hennes debut Hege från 2012 var engelskspråkig och rosades av undertecknad här i Lira. När hon skulle skriva nya låtar på engelska så tyckte hon att de melodier hon hade inte fungerade med engelska texter. Melodierna framstod som svenska. Så, vad göra? Jo, då skriver man ju texterna på svenska! Vilket gör henne historisk. Det är första gången en norsk artist skriver samtliga låtar till ett album på svenska.
Hur det blev så här kan hon inte förklara, inte ens för sig själv. Hon är väldigt förtjust i vårt språk, berättar hon i en intervju. Den enda sång hon inte skrivit är Taubes Flickan i Havanna.
Hur låter det då? Jo, det är sympatiskt, lågmält, naket och rörande. Texten och sången ligger tydligt i ljudbilden. Musiken ligger någonstans mellan vispop och country. Språkligt blir det lite speciellt ibland, men det ger samtidigt albumet sin särprägel, en naivism i ordets vackraste bemärkelse. Törs man hoppas på att nästa album blir på norska? Det tror jag skulle bli alldeles fantastiskt bra, det också!

Annonser