! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

The thrill is here Lira Gillar

Lindha & Fabian Kallerdahl

The thrill is gone

Skivbolag: Hoob Records/Border
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 16 jun 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Lindha Kallerdahl tolkar med rösten och Fabian Kallerdahl via pianot, fritt och mycket personligt, några klassiker ur den amerikanska populärmusikrepertoaren, Dream away, Send in the clowns och några till. I ett par stycken får de stöd av Josef Kallerdahl på basfiol och Emil Strandberg på trumpet.
Paret skalar av alla föreställningar som omger sångerna, liksom all glamour, och letar efter en kärna. De mellanliggande improvisationerna synar musiken ytterligare, tänjer och vrider och kommenterar. Rösten spänner från längtan, förundrad nyfikenhet och frankt konstaterande till skärande skri. Mestadels eftertänksam, aldrig förförande. Noggrant väger Lindha Kallerdahl orden, och då och då klättrar rösten snabbt omkring i registren.
Pianot följer tveklöst med i både snabba berg-och-dalbanor och långsamma tunnlar. Tonerna är välvalda, omväxlande och klingar hela tiden i symbios med sången. Pianot blir, med fingrarna på tangenterna, det trygga stödet till röstens oförutsägbara vägval. Bra med något eller någon att hålla i.

Annonser