! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter Lira Gillar

Mary Chapin Carpenter

The things that we are made of

Skivbolag: Lambent Light Records/Border
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 9 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Elva nya sånger från singer-songwritern Mary Chapin Carpenter, varsamt och klokt producerade av Dave Cobb (Jason Isbell, Chris Stapleton med flera) i Nashville.
Det är en stark samling sånger hon skrivit, om liv förflutet och den mycket vagt skymtande framtiden, om kartor som inte lyckas beskriva de faktiska rutterna en gång, om kasserade drömmar, om de där perioderna i livet när man inte riktigt är förtöjd.
Men också, mot slutet, ett slags försoning i rader som ”In the blue distance where our lives unfurl / At the edges of the sky, the beauty of the world.”
Carpenter sjunger fantastiskt fint, allvarligt, mjukt, med ett lätt vibrato. Hennes sång och gitarren finns hela tiden i centrum av ljudbilden, medan Cobb och bandet lägger någon lite twangy gitarr eller orgel, som i sången tillägnad bluesgitarristen Sister Rosetta Tharpe.
Det är en strålande produktion, avskalad och lyhörd. Cobb låter Carpenter och hennes sånger få vad de behöver men inte mer.
Hon är ganska mångordig Mary Chapin Carpenter, men berättar med sådan rak ärlighet och innerlighet att man faktiskt blir smått golvad av en sång som Hand on my back, med sin nedtonade fond av gitarrer, stråkar och elpiano.

Annonser