! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Greg Copeland

The tango bar

Skivbolag: Paraply Records/Hemifrån
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Rösten är väldigt central för mig när det kommer till singer-songwriter-genren. Att rösten ska ge ett avtryck som fängslar, och den behöver inte nödvändigtvis vara snygg.

74-årige Greg Copeland har en relativt djup röst med ett litet rasp som passar hans låtar väl. Nog hörs den patina som kommer med åldern. Det finns både ett slags tyngd och självklarhet i uttrycket. Passande till ett album som handlar om tid och vad tiden gör med oss under livets gång.

Greg Copeland skivdebuterade redan 1982 och fick god kritik men skivbolaget ville inte satsa vidare och Greg Copeland lade musikkarriären på hyllan. Men lusten att göra låtar trängde sig på igen efter många år. Vid millennieskiftet började han göra låtar igen och släppte sin andra platta 2008. Till glädje för oss som nu upptäcker honom, för det är en artist väl värd att ägna uppmärksamhet.

Låtarna på The tango bar växlar mellan luftigare med företrädesvis akustiska instrument till rockigare med taggig elgitarr, som en av skivans höjdpunkter Scan the beast. En del av låtarna är bluesindränkta medan någon annan vetter mot country. 

 

Annonser