Skivrecension

The rough guide to Arabic revolution
Soundtrack till den arabiska revolutionen

Diverse Artister

The rough guide to Arabic revolution

Skivbolag: World Music Network/Cosmos
Recenserad av: Maria-Kaisa Jurva
Publicerad: 20 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Denna platta innehåller de viktigaste, starkaste och vackraste arabrösterna och sångerna som hjälpt till att piska upp stämningen mot orättvisor och förtryck i hela den arabiska världen. Det har varit turbulent de senaste åren, rätt länge nu, och än är det inte över. Folk har sjungit och skrikit sig hesa till tonerna av dessa sånger.
Albumet innehåller såväl traditionella protestsånger såväl som hiphop- och raplåtar. Bland artisterna märks sådana storheter som El Tanbura-kollektivet (musiker, filosofer) och singersongwriter-talangen Ramy Essam, vilka båda samlade miljoner människor till Tahir-torget under den egyptiska revolutionen.
Den populära palestinska rapgruppen Dam med Abeer Al Zinati som gästartist medverkar även på ett spår. Och vi får inte glömma iranske rockstjärnan Sami Yusuf (med låten I’m your hope) och den tunisiske rapparen El General (med låten State of the nation). Ett viktigt samlingsalbum, ett kraftfullt och hoppingivande tidsdokument från den arabiska undergroundvärlden.

Annonser