! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vokal jazz.

Scott Hamilton / Karin Krog

The best things in life

Skivbolag: Stunt Records
Recenserad av: Maria Lagergrén Västlund
Publicerad: 26 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Innovativt och spännande är inte ord jag skulle välja för att beskriva den klassiska jazzskiva som tenorsaxofonisten Scott Hamilton och sångerskan Karin Krog tillsammans med pianisten Jan Lundgren, basisten Hans Backenroth och trummisen Kristian Leth satt samman. Låtarna kommer i stort kommer från ”the great American songbook” och är tidigare framförda av artister som Billie Holiday, Miles Davis och Errol Garner.
Och visst är dessa versioner såväl skickligt framförda som elegant utvecklade. Initialt känns det dock lite trist – men samtidigt bär Scott och Karin fram musiken i en tradition som faktiskt låter just precis så här. Jazziga vispiga trummor, lekfulla saxofonskalor, tungvrickande men återhållsam sång, drivande, markerade och följsamma pianoackord och en trygg bas som lugnt och harmoniskt håller samman helheten. Allt detta gör kvintetten utan ett enda snedsteg.
Så vill man ha en riktigt skön (men ny) jazzplatta sprungen rakt ur vokaljazzens innersta väsen. Ja då är The best things in life ett riktigt bra val.

Annonser