! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Tangojazz

Torben Westergaard

Tangofied III

Skivbolag: Gateway Music
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 10 jul 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

å denna, basisten Torben Westergaards tredje djupdykning i tangon, utgörs kärntruppen som kallas The Tangofied Ensemble av Westergaard själv på bas med mera, Ida Nørholm på cello, Anders Banke på basklarinett och Alejandro Sancho på gitarr. Därutöver tillkommer piano, slagverk, sång, viola och, som sig bör när det gäller tango, dragspel.
De tre olika produktionerna har fokuserat på tango på olika vis. Från att ha utforskat argentinsk tango och sedan spelat tango med en dansk-argentinsk grupp tar sig Westergaard nu an egenkomponerad tango med en heldansk grupp. Själv skriver han att han har kommit hem.
Här och där finns det vackra melodier, ofta melankoliska såklart, och musikaliskt håller det hög klass men jag tycker att det behövs lite mer svärta och passion. Jag är ingen stor tangokännare och har mest lyssnat på svenska grupper i inriktningen tango nuevo men har inbillat mig att just dessa två ord är själva roten i musiken och den här plattan skulle definitivt vinna på en råare framtoning.

Annonser