! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz med mera

Elliot Elliot

Sympathy breakthrough

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 17 apr 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Vem är denne Elliot Elliot, undrar jag när jag börjar lyssna på hans senaste skiva. All musik på skivan är skriven och spelad av Elliot Elliot förutom där annat anges. Det senare innebär att en hel räcka förträffliga musiker, bland annat Morgan Ågren (trummor), Mats Byström (rhodes), Mats Öberg (synt), David Eriksson (nyckelharpa), Josef Karnebäck (kontrabas) och Daniel Tilling (flygel) medverkar på skivan, antingen på någon enstaka låt eller på de flesta.
Musiken spänner över ett vitt spektrum av idéer och gestaltningar. Från ösigt funkjazziga titellåten med tio medverkande musiker till sakrala Goda minnen evigt liv, framförd på kyrkoorgel, och Gå vilse tillsammans som är en duett för dragspel och cello. Här är musiken märkligt gränslös utan att för den skull tappa identiteten.
Lite tappar skivan helheten när delarna är så pass spretiga, men det gör inget eftersom musiken är så rolig att lyssna till. En kreativ musik där jazz i vid bemärkelse är grunden kryddat med folkmusik, filmiska tongångar och funk bland annat.

Annonser