! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Afrobeat.

Music Is The Weapon

Sweet choral motion

Skivbolag: Fashionpolice Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 22 jun 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Afrobeat-kollektivet Music Is The Weapon innehåller medlemmar från både Stockholm och Göteborg. Det måste var lite som att få ihop söndagsträningen med ett fotbollslag när lagkamraterna bor på olika håll.
Av nya albumet Sweet choral motion att döma är dock det här elvamannalaget med i matchen ett bra tag till. Kanske att det till och med spelar i en högre division den här säsongen?
Music Is The Weapon laddar med sina sedvanliga Fela Kuti-finter. Glädjefotboll enligt beprövat västafrikanskt recept. Men de laddar med nya, självsäkra bolltrollarkonster som får hejaramsorna att eka och fötterna att röra sig rytmiskt.
Förra albumets intergalaktiska musikäventyr får sin motsvarighet i öppningsspåret Black hole. Rymdjazz, psykedelia och soul ingår även denna gång i taktiksnacket. Men Music Is The Weapon spelar dessutom säkrare än någonsin, vågar experimentera med stråkarrangemang och ger till och med Brooklyn-bandet Antibalas en match om pokalen. Blåset stöter på, slagverket lyfter musiken och gitarrerna finner skönhet och groove i repetitionen.
Music Is The Weapon må vara från Sverige men är definitivt mer Lagos än lagom.

Annonser