! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

Martin Forsstedt Group

Svaj

Skivbolag: Pälsrobot
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 3 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Skivbolagskamraterna i Apuh! döpte sin debut-lp till Ett. Jag vet inte om det är därför Martin Forsstedt Groups debut-cd fått den tyskklingande titeln Svaj …? Och kanske kommer nästa utgåva på Pälsrobot att få anglofil titel: Dry?
Den är hur som helst en trevlig liten bekantskap, den här Svaj. Gruppens ledare tillika trumslagare Martin Forsstedt kommer från Kupolen County; det vill säga Borlänge.
Inför examenskonserten på Musikhögskolan Ingesund plockade han ihop en grupp efter eget huvud. Det var 2012, konserten flöt på, och kemin fungerade så bra att de bestämde sig för att fortsätta.
I juni i fjol riggades utrustningen upp i scenisk miljö i Stavnäs kyrka i Arvika kommun. Forsstedt på trummor och slagverk får följsamt sällskap av Markus Eriksson på elgitarr, Mats Dimming på kontrabas och Pontus Holmberg på piano. Miljön gör säkert sitt till för resultatet.
Den sistnämnde, Holmberg, bidrar med den finurliga Mellanrummet, annars är det Forsstedt som står för kompositionerna. Det är melodiskt och snyggt, men med en lekfullhet som bjuder in i det improvisatoriska. Det hörs att det här är en kvartett som redan funnit varandra.

Annonser