! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Ruffig blues

Seasick Steve

Sonic soul surfer

Skivbolag: There's A Dead Skunk Records/Universal
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 26 apr 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Seasick Steve heter egentligen Steven Gene Wold och har hållit på länge i branschen. Fast mestadels som studiomusiker. Det var först i mitten på 00-talet som han satsade på en solokarriär. Nu är han aktuell med sin sjunde fullängdare.
I det medföljande häftet kan man läsa att skivan egentligen bara består av Steve själv, samt trummisen Dan Magnusson och en massa öl. Resultatet blev en svängig bluesskiva som för tankarna till R L Burnsides ruffigare alster.
På vissa spår dyker dock Luther Dickinson upp på slide, Georgina Leach på fiol och Ben Miller på mungiga. Det ger skivan ett visst djupt och gör att den inte känns så enformig.
De inledande spåren Roy’s gang och Bring it on har ett sådant sväng att det är omöjligt att sitta still. Andra låtar värda att nämna är finstämda Heart full of scars funkiga Barracuda ’68 och medryckande Sonic soul boogie.
Sammanfattningsvis har Seasick Steve gjort en nästan helgjuten boogiebluesskiva. Fans av svängig och ruffig blues har en högtidsstund framför sig.

Annonser