! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

MoMoToP

Slipen sessions

Skivbolag: Pälsrobot Records
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 16 jun 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ganska ofta läser jag i följdmaterialet till nya skivor om artister som lämnar klockor, mobiltelefoner, plattor och liknande hemmavid och beger sig ut i skogen på en så kallad digital detox. Och för att ägna sig helhjärtat åt musiken. Jazzcombon MoMoToP sällar sig här till den skaran.
Bandet hymlar inte med sin ”digitala detox i skogen”. Namnet Slipen sessions är taget från Slipstensjön i Västerbottens inland och nästan alla spåren har skogsinspirerade titlar såsom Kalhygge, Havregryning, Jopptjärn och Västergötlands landskapsdjur.
Slipen sessions består mestadels av finstämd instrumentaljazz, ibland så finstämd att den gränsar till hissmusik. Det är tydligt att bandet, bestående av Tomas Hörnberg, Mats Dimming och Måns Allroth är skickliga musiker. Personligen hade jag dock önskat lite mer aggressivitet i musiken. Kanske skulle trion inte ha åkt ut på landet. Kanske skulle de ha stannat kvar i staden och gjort något av sin digitala frustration där? För som det är nu är skivan för snäll och finstämd för min smak. Värd en vända i skivspelaren är den dock, för skickligheten kan man inte förbise.

Annonser