! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Indiejazz

The Other Woman

Sing

Skivbolag: Hoob/Border
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 24 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ellekari Sander känner vi igen från indieduon The Tiny. Här ramas hennes personliga sångstämma in av en helt annan musik när Mathias Landaeus Trio ömsom leder ömsom följer henne genom en repertoar främst bestående av jazzstandards.
Projektet följer på en period då Ellekari Sander hamnat på sjukhus i Frankrike – det myckna turnerandet i kombination med en graviditet ledde till en påtvingad paus i sjungandet. Efter två år kom dock ett erbjudande hon inte kunde motstå.
Mathias Landaeus är en driven pianist och keyboardist som hörts i otaliga konstellation och som även varit en ständigt förekommande figur på Glenn Miller Café i Stockholm. Ihop med Johnny Åhman, kontrabas, och Jonas Holgersson, trummor, har han en trio som ville testa att backa upp Ellekari Sander.
Kemin infann sig direkt, studietid bokades och nu finns albumet Sing på vinyl och cd. The Other Woman kallar de den nya konstellationen som tar sig an ofta tolkade låtar från det som brukar kallas den stora amerikanska sångboken. Ni vet: Lover man, Willow weep for me, Love me or leave me …
Men även modernt material som Stay tuned (Anja Garbarek/Robert Wyatt) och What reason could I give (Ornette Coleman) ryms inom ramarna för The Other Woman. Ellekari Sanders röst kommer tydligt från ett annat håll än den traditionella jazzsångerskan. En lite råriven röst med Björk-bark och annan frasering än dina gängse Act Records-vokalissor.
Folkvisan Vindarna sucka sticker ut i sammanhanget och är väldigt vacker. Det hela är ett vågat och väldigt välkommet botaniserande i både välkända och mer okända vrår.
Fortsättning lär följa.

Annonser