! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Cajun

Alligator Gumbo

Simmerin’

Skivbolag: Monophon
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 26 maj 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ta en krokodil, ett kilo insjökräftor och lite träskvatten och där har ni lukten på det svenska cajunbundet Alligator Gumbos nya cd. Jag kan inte påstå att jag är någon storkonsument av dylik musik men jag har hört några band på festival i USA och detta är minst lika bra. Egentligen finns inga direkta svagheter på skivan, det rycker i mina extremt odansanta ben, jag plockar fram gitarren för att spela med – så vad kan man mer begära? Jo, exempelvis lite mer information om låtarna som förutom två hemmagjorda är traditionella louisianska.
Thor Ahlgren är huvudperson i bandet, med sång, enradigt durspel och så ett instrument som är mycket sällsynt i amerikansk musik, nämligen säckpipa. Eftersom instrumentet liksom dragspel är fritungeinstrument är det egentligen inte förvånande att det funkar men ändå kul att det visar sig som klippt och skuret för denna sydligt nordamerikanska musik. Tyvärr går det ju inte att spela durspel och säckpipa samtidigt så vi får nöja oss med ganska få säckpipsinslag vilket är synd för det är så snyggt.
Hade gärna sett ännu mer djärvhet i arren, hörde häromdagen ett ungt svenskt gäng på internet som spelade svenska dragspelslåtar precis som förr. Lite trist med band som inte vågar vara lite djärvare. Men denna Thor och hans bands andra cd är ju utmärkt så varför klaga, och det djärva får väl komma på den tredje. Och som sagt var, ni som bor i Louisianas träskmarker, ni har förmodligen vassrör i massor! Mer säckpipa i er musik!

Annonser