! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

Jochum Juslin Trio

Serenity now

Skivbolag: Sounding
Recenserad av: Carl Magnus Juliusson
Publicerad: 26 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Serenity now är den första skivan signerad Jochum Juslin Trio. En skinande varm och fyllig gitarrtrio-skiva som sitter där den ska, förutom att ljudet ibland kan te sig lite grumligt när det kommer till basen och trummorna. Juslin är en säker frontare med ett spel som, trots sin komplexitet, levereras med en väldig lätthet. Ibland kanske man vill göra vissa associationer till skivor som Kurt Rosenwinkels fantastiska East coast love affair eller Reflections med hans Standards Trio. Och kanske finns det också vissa likheter – även om Juslins spel har fler bluesiga inslag och en mer safe tajming.
Låtmaterialet består till största delen av egenskrivna kompositioner som tyvärr kanske inte lämnar några djupare spår. Höjdpunkterna är istället Alexander Walldén på bas och Juslins solon som här och var visar prov på verklig briljans – även om det överlag känns ganska så tryggt; det effektfulla (i dubbel bemärkelse) och mer experimentella introt till sista spåret tillhör en av skivans mer intressanta passager.
Titeln vet jag däremot inte om jag förstår. Jag är osäker om det jag verkligen upplever är känslor av frid, stillhet, jämnmod. Det här känns alldeles för groovigt för det.

-->

Annonser