! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Explosivt Lira Gillar

Se och Hör

Se mig, hör mig, känn mig

Skivbolag: Signal and Sound
Recenserad av: PM Jönsson
Publicerad: 19 sep 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag fastnar vid ett Youtubeklipp med Se och Hör inspelat på klubben Brötz på Konstepidemin i Göteborg förra året, för att även se Anna Högberg, Niklas Barnö, Dennis Egberth och Emil Skogh spela sin explosiva jazzmusik. Men jag hör efter ett tag på skivan i stället, det är ju den jag ska recensera!
Skivan sätter an tonen med en gång. Första spåret Skärp dig! knockar, samspelet mellan Anna Högberg (saxofon) och Niklas Barnö (trumpet) får mig att tänka på Albert och Don Ayler, även rent melodiskt med trådar som tar sig genom det amerikanskt spirituella och spräcktraditionen och landar i New Orleans. De hittar varandra genom hela skivan, inte minst på Sarasvati. Basen och trummorna gör grovjobbet. Ja och så dyker gästmusikern Mattias Ståhl (vibrafon) upp på flera av låtarna. Ett fint exempel är Bunkerbåt, komponerad av Högberg, med en Polanski-möter-Rosa Pantern-känsla.
Dennis Egberth (trummor) och Emil Skogh (bas) har skrivit fem av de sju låtarna. Traditionalisten i bandet är Skogh. Brorsan har ett bebopdriv som kontrasteras mot abstrakta utbrott. Mumma.

Annonser