! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz Lira Gillar

Fredrik Kronkvist

Reflecting time

Skivbolag: Connective Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 23 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Så återkommer Fredrik Kronkvist med sin amerikanska kvartett. Efter fina albumet New York elements har herrarna turnerat innan de under en dag spelade in denna uppföljare. Med den äran, må jag säga. För tillsammans har de åstadkommit en helgjuten jazzplatta med massor av fina orginalkompositioner samt ett flödande friskt jazzsväng som det är omöjligt att inte röra åtminstone på fötterna till. Min tioåriga dotter har dansat till musiken. Det sagt som högsta betyg.
Där mycket musik inte helt når fram har saxofonisten Fredrik Kronkvist mycket på hjärtat och lyckas framföra det i samspel där det finns massor av små fina detaljer, utsmyckningar från var och en, men där det är det gemensamma drivet är det som imponerar.
Vid sin sida har han pianisten Aaron Goldberg, basisten Reuben Rogers och trummisen Gregory Hutchinson. Melodiös jazz av bästa märke med rötterna i sena 1950- och tidiga 60-talet får vi oss generöst till del. Och sällan har Fredrik Kronkvist själv låtit så inspirerad. Så mycket själ i spelet från alla håll att jag ler stort vid varje lyssning.

Annonser