! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Improvisatoriskt

Olli & Dag

Ramankido

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 21 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

En till tretton femtondelar improviserad skiva där de flesta låtarna kretsar kring ett ackord. Inte riktigt vad jag förväntar mig i brevlådan. Musiker är Olli Strömberg, som bland annat spelade ihop med Björn J:son Lindh i slutet av dennes levnad. Men här tillsammans med systersonen Dag Strömberg. Olli spelar dragspel, gitarr, munspel och diverse klaviaturinstrument, däribland något slags positiv, medan Dag spelar folkliga flöjter.
Detta år känns som om fiol är ett instrument jag lyssnat väldigt mycket till så det är lite befriande med denna sättning. Men gärna en låt som sätter sig i minnet, och däri ligger inte denna skivas styrka. Däremot är det musik som inspirerar till att plocka fram ett instrument och jamma med, det är ganska primitivt men njutbart meditativt och lätt att haka på. Vet inte om musiker uppskattar det, att man kompletterar deras musik hemma i vardagsrummet?
Några av dessa improvisatoriska stycken svänger fint och klangen i framförallt flöjterna känns väldigt nära, men så är det också inspelat helt utan pålägg och omtagningar. Hittade ett klipp med Olli på Youtube där han spelar en psalm ihop med Ted Ström och inser att denna egensinnige musiker är den instrumentala improvisationsmusikens Målle Lindberg, legendarisk väckelsepredikant och sångare, om någon skulle ha missat honom. Lite MA Numminen-sk också. En cd som gör mig nyfiken, en stor styrka hos en skiva.

Annonser