! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Indo-jazz

Jesse Bannister

Play out

Skivbolag: United Sound Records
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 5 mar 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ingen tvekan om att de här musikerna har koll på vad de håller på med. Britten Jesse Bannister utmärker sig med sitt otroligt tajta och briljanta saxofonspel. Han backas upp av de lika säkra musikerna Zoe Rahman, piano, Kenny Higgins, bas och Seb Rochford på trummor. Ett klanderfritt samspel i trixiga jazzlåtar med rätt så tvära kast. Men det är ändå något som gör att jag inte blir särskilt berörd. Men varför har jag svårt att exakt sätta fingret på.
I låten Screaming händer ändå något och musiken blir mer eftertänksam när Bannister släpper fram något av sina indiska rötter i ett raga-liknande intro. Kanske är det också det jag har saknat, det eftertänksamma. Men det blir inte mycket mer än så tyvärr.
Gillar du ekvilibristiskt saxofonspel ska du absolut kolla in Jesse Bannister. På annat håll verkar han dessutom vara involverad i intressanta projekt (bland annat när han spelar indisk musik) men just den här skivan kommer tyvärr inte hänga med längre än till att den här texten är färdigskriven.

Annonser