! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Instrumentala vaggvisor

Monogatari

One step forward and two steps back?

Skivbolag: Monogatari Music Productions
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 27 jun 2013

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efter fem år kommer nu uppföljaren till Monogataris kritikerrosade och långtitlade It may have seemed like a sign of hope that the birds followed them out into the vastness of the open sea.
Men One step är mer än så. Det är första delen på en trilogi som också är startskottet för nystartade Monogatari Music Productions. Totalt innehåller trilogin 27 kompositioner av Sebastian Ungh. Kommande delar att hålla utkik efter heter It’s almost like a dance (tänk: rock) och Come on, lets shake it! (tänk: klaviatur).
Men här på One step serveras vi instrumentala godnattsagor, eller ska jag säga vaggvisor för vuxna. Det är ett myller av rogivande toner ock klanger från gitarr till gura, saz och leksakpiano (jag räknar till totalt 16 instrument i konvolutet), i princip alla spelade av Sebastian Ungh själv. Jag tänker speldosa modell större, likt den Björk brukar spela på ibland. Det är en studie i perfekt harmoni – läs magi – i utförande, mixning och produktion, där jag sakta förs ut på drömmarnas och de lugna brisarnas hav.

Annonser