! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Danskt

Phønix

Nu

Skivbolag: Go’ Danish Folk Music
Recenserad av: Lars Lind
Publicerad: 24 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Phønix är veteraner inom den danska folkmusiken. Nästa år är det 25 år sedan gruppen bildades. Nuvarande sättning har hållit på i cirka tio år, så det är ett rutinerat band, minst sagt. De har turnerat världen över, vunnit flera priser i Danmark och presenterar nu sitt sjunde album.
Gruppen står för en mjuk ljudbild. Sångerskan Karin Mose har en naturlig och behaglig röst. Jesper Vinther spelar dragspel och har tillsammans med Anja Præst varit med från början. Anja spelar klarinett och basklarinett, det senare ett ovanligt instrument i folkmusiken, eller överhuvudtaget egentligen. Jesper Falch står för slagverkandet. Karin Mose spelar också olika varianter av keyboard.
Det är välspelat, bra sjunget och basklarinetten är ju fräck. Men jag blir inte riktigt såld på Phønix. Jag saknar svänget. Förutsättningarna finns där, det handlar om skickliga musiker och visst glimtar det till ibland, till exempel i Winter reflections. Tittar man på deras liveframträdanden på nätet så växlar man upp i intensitet och det är nog det jag saknar på skivan.

Annonser