! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Njutfull instrumentaltrio Lira Gillar

Leveret

New anything

Skivbolag: Rootbeat Records
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 22 nov 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Leveret (Unghare) är en ny engelsk folktrio bestående av Andy Cutting på durspel, Sam Sweeney på fiol och viola samt Rob Harbron (även aktuell i duo med Emma Reid) på engelsk concertina. Huvuddelen av materialet på deras debutskiva kommer från gamla böcker och samlingar. Cutting har bidragit med två låtar, Sweeney och Harbron med varsin. Det är en varierad samling, från hornpipes och marscher till morrislåtar och flödande vals (Cuttings ljuvliga Milford).
Instrumenten leker sig fram, ömsom följsamt, gemensamt, ömsom som katt och råtta. Stöttar varandra, ger stämmor eller kontrapunkt eller avlöser varandra som ledande instrument. Resultatet är ett pulserande, hjärtligt och medryckande musikflöde.
Det mest tilltalande med Leveret är deras anspråkslösa tillvägagångssätt. Elegant och välkomnande. Lika enkelt som effektivt. Och det är egentligen ganska anmärkningsvärt, eftersom skivan spelades in på en dag. Det vill säga, mer av spontanverk än noggrant inrepeterade arrangemang. Men kanske inte förvånande, eftersom det handlar om tre veteraner som känner varandra väl och kan arbeta på en intuitiv nivå. Där inga bidrag är malplacerade, störande eller onödiga.
Kort sagt, en ren njutning!

Annonser