Skivrecension

Några Karin
Tonsatt Boye

Sofie Livebrant

Några Karin

Skivbolag: Playground Music
Recenserad av: Carl Magnus Juliusson
Publicerad: 23 jun 2014

Dela den här recensionen:

Texterna till Sofie Livebrants musik är så gott som uteslutande plockade från de stora författarskapen. Det är poesi av högsta klass i toner av lite folkinspirerad singer/songwriter-pop. Och nu – efter att ha tonsatt namn som Emily Dickinson, Dan Andersson och Jeanette Winterson – är det Karin Boyes tur.
Det är omöjligt att inte bli berörd av Boye; hon är en symbol lika mycket för styrka som för en evigt ungdomlig aptit på livet och allt vad det innebär av såväl skönhet som smärta på gränsen till självutplåning.
På Några Karin har Livebrant gjort ett fint urval av Boyes dikter, alla klädda i ett individuellt anpassat arrangemang som skänker varje dikt nya dimensioner och liv; Livebrants röst och musik tar sig utan tvekan an Boyes strävan att komma in till kärnan av livet och döden ett snäpp närmare på vägen.
Inspelningen är varm och nästan lika intim och nära som texterna själva. På ett vackert sätt fångar den både Boyes livsbejakande kraft och hennes otroliga sårbarhet. En bra musik att ha i öronen när man ger sig ut på gatorna för att möta livets makter vapenlös.


Fler recensioner

Annonser