! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Tung akustisk folkmusik Lira Gillar

Trolska Polska

Moss

Skivbolag: Go Danish Folk
Recenserad av: Rasmus Klockljung
Publicerad: 16 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Denna dansk-svenska septett har som namnet antyder en slags troll-image och lyckas faktiskt förmedla den i toner. De flesta låtar är tunga, ibland med lite haltande rytmer som om ett klumpigt skogstroll långsamt lunkade fram, men samtidigt ofta dansanta. Polskor och valser dominerar bland de femton spåren som samtliga är komponerade av bandets ledarfigur Martin Seeberg.
Moss är gruppens debutskiva men Seeberg, som spelar fiol och altfiol, är en mycket erfaren musiker från ett otal danska folkmusikbaserade band (Valravn, Sorten Muld, Virelai med flera) och en lysande kompositör.
Skivan har detaljerade och omväxlande arrangemang och en fet ljudbild som bidrar till att några låtar närmast är akustisk hårdrock! Förutom fioler/altfioler har gruppen cello, kontrabas, gitarr, flöjter/vevlira/säckpipa samt slagverk i sättningen, och de sju musikerna är synnerligen svängiga. De utmärkta kompositionerna och det mycket dynamiska spelet gör Moss till en fantastiskt bra skiva som har gått varm hos mig sedan den landade i brevlådan, ofta med minst en daglig lyssning.

Annonser