! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Ångvältsrockblues

Beth Hart & Joe Bonamassa

Live in Amsterdam

Skivbolag: Provogue/Warner
Recenserad av: Johan Scherwin
Publicerad: 26 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Joe Bonamassa är en minst sagt durkdriven bluesgitarrist. Han är inte på något sätt en de stora och djupa känslornas man men lever i stället upp till sin skarpt skurna kostym och hornbågade brillor. Han är helt enkelt extremt exakt och välskräddad när det kommer till att sy samman små riff till vindlande solon eller drivande rytmer.
Beth Hart å sin sida är den kraftfulla sångerskan i rock-blues-r&b-etc-facket som för typ femton år sedan var på väg upp men i stället valde en knepig omväg och kraschlandade i det alkoholmättade drogträsket.
Nu står de tillsammans på scen. Han mer slipad än någonsin och hon totalrenoverad – men med den bedagades farligt sugande utstrålning intakt. Bakom sig har de trummor och bas och orglar och gitarrer och blås och framför sig en entusiastisk publik. I femton tjugo låtar släpper de lös en högoktanig ångvält. Det är idel enkla men enormt drivande turer som röjer spår av Ike & Tina Turner, sydstatsrock, redneck, Blood Sweat & Tears, David Lindley, Tower of Power och varvas med gospel, en gnutta swing och en bastant dos musikaliskt stenhårt arbete.
Sakta men säkert lägger jag ned mitt motstånd och kan inte bli annat än imponerad över denna mäktigt professionella leverans av stenhårt tryck. Finns som dubbel-cd alternativt dubbel-dvd.

Annonser