! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Kameleontjazz

Joe Fiedler

Like, strange

Skivbolag: Multiphonics Music
Recenserad av: Sunniva Brynnel
Publicerad: 1 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag kan liksom inte utföra en enkel inramning av trombonisten Joe Fiedlers nya skiva. En okomplicerad, svart aluminiumram här, en med guldbrokad där, en tredje täckt med lila sammet. Fiedler har utökat sin ensemble – på plattan I’m in från 2015 hörde vi honom i trio med basisten Rob Jost och trummisen Michael Sarin. På Like, strange finns förutom trion även Pete McCann på gitarr och Jeff Lederer på tenor- och sopransaxofon.
Samtliga spår är originalmusik av Fiedler själv och ur hatten dras funkiga låtar som titelspåret Like, strange, det hisnande snabba swingnumret ET (for Eje Thelin) och rumba/tangoinspirerade Maple Avenue tango.
Det känns som att jag landat i någon slags halvtrevlig, men mycket förvirrad, dröm som utspelar sig på ett tivoli från en svunnen tid; hundratrettio lömska clowner och högar av sockervadd snurrar runt mig i detta åksjuka tillstånd.
Jazztrombonister – visst behövs det fler, och Joe Fiedler är en mycket god utövare av sitt instrument. Kvintettsoundet och samspelet mellan Fiedler och Jeff Lederer är fint och sådär lagom post-boppigt, men jag hör ändå helst Fiedler i en otyglad, friare trio. Like, strange – i sin hattifnattiga mångsidighet – säger mig ack så lite. Blanda alla färger och tavlan blir brun.

Annonser