! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Afrokubansk mix

Ricardo Lemvo & Makina Loca

La rumba soyo

Skivbolag: Cumbancha/Border
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 30 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Den sexton år gamla hitten Mamo yo yo överskuggar fortfarande mycket annat som den Kinshasa-bördige, Los Angeles-baserade sångaren Ricardo Lemvo åstadkommit genom åren. Med en så populär låt är det svårt att tränga igenom med nytt material, åtminstone till den publik som inte är så bekant med honom. Inte undra på att Lemvo tagit tre år på sig att sammanställa sitt nya album.
Ricardo Lemvo vill här blicka tillbaka på sina rötter i Angola på La rumba soyo. I det landet är han ett vida känt namn. Från Angola hämtas också ett antal medkompositörer, och landets musikstilar kizomba och semba inkorporeras i bandet Makina Locas spelstil. Tillsammans med kubansk son och salsa, och så förstås rumba och soukous.
Lemvo sjunger på portugisiska och inhemska språk från Angola. Ibland dyker där upp något ord på engelska. Skivan har en väldigt lång lista musiker och gäster, minst två dussin. Musiken är hela tiden trevligt gungande och lätt att ta till sig, men tyvärr lika lätt att ignorera. Det saknas något som liksom spräcker ytspänningen.

Annonser