! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Londonduo Lira Gillar

Binker & Moses

Journey to the mountain of forever

Skivbolag: Gearbox
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 20 sep 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Medlemmarna i duon Binker and Moses träffade varandra när de ingick i sångerskan Zara McFarlanes band. Tenorsaxofonisten Binker Golding visar tydliga rötter hos John Coltrane och Sonny Rollins på den här dubbel-cd:ns första laserfrisbee, där han blåser på riktigt rejält över Moses Boyds hårdsvängande men löst flödande trummor och slagverk. Han spelar så in i vassen vasst!
På den andra discen möter duons improvisatoriska ådra en räcka gäster som frifräsande saxofonisten Evan Parker, Ninja Tune-bekanta tabla-trollkarlen Sarathy Korwar, trumpetaren Byron Wallen och harpisten Tori Handsley. Del ett har fått titeln The realm of now”, del två är döpt till The realm of the infinite, och nog kan lyssnaren leva sig in i de titlarna alltid. Båda scenarierna tilltalar, och klär den musikaliska inramningen.
Duon utgör en viktig del av Londons unga, spirande jazzscen och den här uppföljaren till 2015 års album Dem one (och för den delen Moses Boyds tolva Rye Lane shuffle, som producerades av Four Tet) visar med tydlighet att de är här för att stanna. Sicket ställ –  och vilken resa, för att alludera till albumtiteln. Jag hakar mer än gärna på nästa tripp också.

Annonser