! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vokaljazz

Gregory Porter

Issues of life: Features and remixes

Skivbolag: Membran/Naxos
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 29 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efter Liraomslag och genombrottet med albumet Liquid spirit – Grammybelönad som Bästa vokaljazzalbum tidigare i år – kommer denna skiva som fyller ett glapp. Åtminstone tidsmässigt fungerar plattan som en andhämtningspaus i karriären.
Issues of life är en samling med samarbeten och remixar av låtar. Gregory Porter är ju gammal fotbollsspelare så det kommer knappast som någon överraskning att han är en lagspelare. Längs vägen möter vi lagkamrater som souljazzbandet Zbonics, tenorsaxfantomen David Murray, vokalundret Great Voices Of Harlem och Brian Jackson (känd från Gil Scott-Heron).
Livet är souligt, medmänskligt och varmt i Gregory Porters sällskap. Det musikaliska släktskapet med Stevie Wonder lyser igenom, och Wonder är ju också ett certifierat Porter-fan. Vi kan även höra stråk av en gigant som Ray Charles, och det sociala patoset hos nämnde Gil Scott-Heron eller andra engagerade soulartister från fyrtiotalet år sedan.
De flesta lär inte ha hört de här låtarna, och tillägget av fyra outgivna spår knyter ihop säcken. Det är bara att kapitulera, med viss reservation för någon remixsnutt.

Annonser