! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz

Polar Bear

In each and every one

Skivbolag: Leaf/Border
Recenserad av: Carl Magnus Juliusson
Publicerad: 26 jun 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med en ljudmatta av glittrande ambientsyntar och saxofon öppnar brittiska Polar Bear sin senaste skiva In each and every one. Och för en sekund ger det vissa associationer till grannen över havet, den norska jazzscenen.
Men innan man vet ordet av har skutan ändrat kurs och man kastas rakt in i ett dunkelt och rastlöst landskap av jazz, frijazz, industri, electronica, drum’n’bass och klubbig house om vartannat. Det är svängigt och suggestivt – och flytande. Stämningar av olika slag glider i varandra över låtgränserna i en spontan och föränderlig enhet.
Bandet leds av trummisen Sebastian Rochford med många strängar på sin lyra. Bland annat har han lirat med storheter som Brian Eno, Patti Smith, Beck och Paul McCartney, liksom med Pete Doherty i Babyshambles. Och hans bredd lyser så klart igenom även i Polar Bears lite eklektiska sound som vissa kallar post-jazz.
In each and every one är en helt klart ball och intressant skiva som låter fräsch utan att kännas alltför främmande. Man vet att något ligger rätt i tiden när man gillar det utan att ha hört det förut och samtidigt fångar sig själv med att undra varför ingen redan har kommit på det.

Annonser