! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Keltisk folkmusik

Simon Thoumire + Ian Carr

He thinks he’s invisible

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Sunniva Brynnel
Publicerad: 28 sep 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

”How very twee” … tänkte jag när de första tonerna från He thinks he’s invisible strömmade mot mig. Denna keltiska återförening, duon Simon Thoumire på concertina och Ian Carr på gitarr, bjuder på en hel del svängiga låtar och Carrs variationsrikedom som ackompanjatör ger var låt sin säregna karaktär. Duon framför musiken på skivan med finess och en hel del äventyrslusta.
Det är denna experimentella anda som ibland kokar över och bränner vid, dock. Till exempel föregås den spröda Shetlandlåten Christmas Day in da morning av dissonanta bälgskakningar från Thoumires concertina. Stycket Three piece suite innehåller en längre, riffbaserad upprepning som sakta växer i dynamisk styrka. Detta arrangemang för tankarna till Laus Martin Green och Kris Drever, men i jämförelse med Green och Drever – dessa två folkmusikens experimentella superhjältar, känns arrangemanget på Three piece suite relativt tamt och utan sammanhang.
Arrangemangen åsido: Thoumires och Carrs låtspel är fint och för den som vill lära sig ny keltisk repertoar kan detta vara en trevlig skiva.

Annonser