! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Aurora Brännström & Ludvig Lundgren

Fun, sexy, cool

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 27 maj 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Aurora Brännström har många strängar på sin lyra. Hon är utbildad socionom och jobbar som skolinformatör genom RFSU och håller studiecirkeln Sex för vuxna. När hon är ledig från detta sjunger hon jazz, både solo under namnet Ida Aurora och som trio med maken Ludvig Lundgren (piano) och basisten Mårten Korkman som Aurora Brännström Trio. Hon och maken är även verksamma som duo, vars skiva kommer här. Även om basisten Korkman dyker upp på tre låtar.
Skivan består främst av covers. Mestadels kända låtar som New York, New York, Diamonds are a girl’s best friend, A Sunday kind of love och Looking at you. Brännström har en mycket bra, sensuell jazzröst och Lundgren är duktig på piano. Men låtarna behandlas med för mycket kärlek och respekt. Duon tillför för lite och bjuder således inte på så mycket nytt. Det är oerhört kompetent men också lite tråkigt.
I mitten på skivan kommer plötsligt den egenskrivna Sommarnatt som verkligen visar på Brännström och Lundgrens styrka. Låten visar att paret har kompetens att lämna de trygga jazzstandardlåtarna och skapa eget. Jag hoppas nästa skiva består av mestadels egenskrivet material. Kompetensen finns onekligen.

Annonser