! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Latin-stänkt jazz och fusion Lira Gillar

Steinar Aadnekvam

Freedoms tree

Skivbolag: Losen Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 22 jun 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

För några år sedan skrev jag om Steinar Aadnekvams debutskiva, som var en trevlig bekantskap utan att göra så mycket väsen av sig. Härmed släpper han sin fjärde skiva i eget namn och jag konstaterar att uttrycket fördjupats sedan sist. Hans egna akustiska nylonsträngade gitarr är oftast i centrum med ett rytmiskt riktigt inspirerat spel rakt igenom, som jag blir helt golvad av. Med vilken otrolig intensitet och dynamik han spelar, det är en fröjd att ta del av.
Ska jag jämföra med någon så är det betydligt mer namnkunniga gitarrvirtuoser. Både John McLaughlin och Al Di Meola har gjort liknande blandningar av jazzfusion med latinska förtecken och med just akustisk gitarr.
Fast egentligen behövs inga jämförelser, Freedoms tree står på egna ben, med ett pärlband av fina låtar framförda av ypperliga musiker. Den musikaliska basen utgörs vid sidan om gitarren av piano, bas, trummor och slagverk samt en hel del sång. På några låtar tillkommer flöjt, saxofon, violin, cello och vibrafon. En passionerad och glädjefylld musik strömmar ur högtalaren från första till sista ton. Imponerande vitalt.

Annonser