! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Frijazz

Apuh!

Freedom of peach

Skivbolag: Pälsrobot Records
Recenserad av: Christopher Thorén
Publicerad: 21 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Pressreleasen för trion Apuh!s tredje skiva lyser med en opretentiös attityd i texter och titlar som delvis också speglar musiken. Citaten beskriver dem som det mest spännande och personliga på länge men också som medioker akustisk improjazz. Även om det inte passar en recensent hade jag i princip kunnat ta det rakt av för att satte ord på mina känslor inför skivan Freedom of peach.
De är tre fria själar med egna röster på saxofon, kontrabas och trummor som samspelar fint både i det fria och det skrivna. Visserligen kommer aldrig de där riktigt starka känslostormarna. Men alla måste i och för sig inte låta som Mats Gustafsson för att de använder otraditionella spelsätt på saxen.
De är en bra bit från det mediokra men bryter heller ingen ny mark, snarare förvaltar de frijazzens arv. Som det Aylerska öppningsspåret De tio som ger skivan en helhet när densamma också avslutar skivan. Men inte som förväntat utan låter oss hänga kvar där, som ett obesvarat handslag. De är liksom inte riktigt redo att lämna oss än. Så jag väntar med spänning vad mer de kommer att ge oss framöver.

Annonser