Skivrecension

Folkets röst
Reggae

General Knas

Folkets röst

Skivbolag: Swingkids/Border
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 30 nov 2014

Dela den här recensionen:

General Knas drar ut i fält och levererar sin tredje soloskiva efter uppbrottet från framgångsrika reggae/hiphopbandet Svenska Akademin. Svensk dancehallreggae har tagit rygg på hiphopen och börjat nå viss framgång på bredare plan i form av radiospelningar, plats i media och också skivförsäljning.
Trots sin formellt lägre rang är artisten Kapten Röd den som nått längst, men General Knas ligger där bakom i skyttegravarna tillsammans med flera andra intressanta artister. Ett av de bästa spåren på nya plattan är just duetten (eller kombinationen som det heter när vi pratar reggae) Enda vägen fram med Kapten Röd.
Textmässigt rör vi oss kring ämnen som kärlek, rättvisa och solidaritet. Motståndaren är Babylon, ett samhälle med rasister och giriga kapitalister. General Knas är fältherren som står på de svagas sida och inte räds för att gå ut i strid.  ”Var inte rädd” tröstar General Knas med sin ärliga stämma. Gillar man redan genren så torde man bli nöjd. Är man novis så är denna platta en helt okej ingång till en välmående scen i ett kanske inte lika välmående samhälle.


Fler recensioner

Annonser