! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Reggae Lira Gillar

Paraden

EP

Skivbolag: Nataraj Records
Recenserad av: Niclas Forsgren
Publicerad: 4 okt 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ett nytt svenskt reggaeband på skiva låter givetvis spännande om man, som jag, är förtjust i baktaktsorkestrar. Paraden släpper en ep med fem låtar. Ett perfekt format att börja med. Nu är Paraden möjligen nya som band, men eftersom flera av medlemmarna spelat i band som Svenska Akademin, Stures Dansorkester och andra konstellationer så är de inga rookies.
Och det märks. Redan av introt i första låten Nattsafari spricker min mun upp i ett leende. Med ett skönt rootsigt men luftigt sound inleder Paraden marschen framåt. Det fortsätter med Berg & Grus. Och då har man bytt sångare. Här ökar bandet tempot, men det är fortfarande skön stämsång och snygga blås som sätter färg på musiken. Leta gärna fram videon på youtube också, så får ni se hur man gör en snygg musikvideo (med inte allt för stor budget, gissar jag?). Dessutom får ni en bild av hur trevligt detta tiomannaband verkar ha det.
På Tiden står still möter vi ytterligare en medlem på sång en duett som låter som något Svenska Akademin kunde ha gjort. Det är nästan så man väntar på att General Knas skulle komma in med en typisk toast (kanske kommer en remix…).
Flyter med en våg är en låt med ska-beat och visst, Paraden behärskar också det till fullo.
”…eftertänksamma texter klädda i jordig roots-reggae-ska” säger bandet om sig själv. Det kunde knappast beskrivas bättre. En av årets bästa reggaeskivor, vill jag lägga till.
Även om jag tycker att det är klokt med en femspårs-ep som klockar in på drygt 22 minuter, så vill jag ha mer när det är slut. Följden blir att jag börjar om, jag har nästan spelat sönder min skiva!
Men när det är så här bra borde jag inte behöva oroa mig om nya skivsläpp. Det skulle förvåna mig om inte Paraden blir riktigt stora på den svenska reggaescenen.

Annonser