! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Innovativ storbandsjazz Lira Gillar

Sisters of Invention & Bohuslän Big Band

En rymd av färg

Skivbolag: Vara Konserthus
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 16 nov 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Wow! Mer tänker jag inte skriva är min första tanke. Fast efter närmare eftertanke kanske Liras redaktion vill ha några fler ord så okej då.
En rymd av färg är välskriven och dito arrangerad jazzmusik i det större formatet med snygga teman och klanger, fantastiska musikerinsatser och en sångröst som är ”to die for”. Jag är dock inte helt övertygad om texterna som då och då känns något för naivistiska men i och för sig behöver väl inte det vara något negativt.
De innovativa systrarna Malin och Karolina Almgren bestämde i ett tidigt skede av projektet att dela upp komponerandet mellan sig utifrån varsitt tema. Karolina valde rymden och Malin färger och låtarna skrevs med storbandets medlemmar i åtanke. Det märks i slutresultatet som helt enkelt är riktigt bra, modern storbandsmusik med fullödiga solon av bland andra Alberto Pinton på barytonsaxofon, Christer Olofsson på trombon, magnifika Stefan Wingefors på klaviaturer och inte minst Karolinas vässade sopransax. Mer av detta i framtiden tack!

Annonser