! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Keltnordisk kammarfolk

Tristan Le Govic & Lise Enochsson

Elva

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Lennarrrt Olausson
Publicerad: 16 jun 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I de sydligaste delarna av det man skulle kunna kalla Keltland finner vi Brittany, mer känd i Sverige under sitt franska namn – Bretagne. Här växte Tristan Govic upp och började tidigt spela keltisk harpa. Efter år av utforskande av harpa, och mängder av utmärkelser, träffade han Lise Enochsson, den sjungande sjukgymnasten från det sydliga Skåne, som introducerade Tristan för nordisk folkmusik. Detta möte resulterade i att Tristan utvecklade en unik repertoar av skandinavisk musik för keltisk harpa, vilket nu presenteras i bokform samt ett album, där även Lise medverkar.
På cd:n Elva bjuds vi på allt från en a cappella-version av den välkända Gammalsvenskby-psalmen Den blomstertid nu kommer via traditionellt ljudande Schottis & Polskor från Norge och Sverige, Gaelisk visa från Skottland till traditionell musik från Brittany, som en marsch med gäster på bland annat säckpipa och bombarde. Men vi finner även lätt jazziga N’em eus ket nameit ur blank och Tristans instrumentala komposition Kibò no kodomotachi, tillkommen efter katastrofen i Fukushima.
Elva är en snyggt producerad kelt-nordisk kammarfolkskiva med elva rogivande spår som värmer skönt i ett vintergrått blötsnöigt Götaland.

Annonser