! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Melankolisk samba

Miriam Aïda Afrosamba Orchestra

E de lei!

Skivbolag: Connective Records
Recenserad av: Maria Lagergréen
Publicerad: 2 apr 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På sin senaste skiva É de lei spelar den svenska bossa nova- och jazzsångerskan Miriam Aïda musik av den brasilianske legenden och afrosambans grundare Baden Powell. Arrangemangen är specialskrivna för Miriam Aïda som ackompanjeras av Vindla String Quartet, träblåsare, slagverkare och akustisk gitarr.
Baden Powell (1937-2000) skapade tillsammans med poeterna Vinicius de Moraes och Paulo Cesar Pinheiro musik som i dag tillhör Brasiliens nationalskatt. Det är en ren njutning att lyssna på Miriam Aïdas tolkningar och de sköna stråkarrangemangen, spännande gitarrackorden och afroinspirerade rytmerna.
Jag är sedan tidigare oerhört förtjust i Miriam Aïdas dova men klara jazziga röst och det känns att hon verkligen känner med musiken hon spelar.
Skivan igenom är det bossarytmer och sambakänsla, drivande rytmer, passion och spelglädje, men med en lite återhållsam, melankolisk och eftertänksam grundkänsla. Att lyssna på Miriam Aïda är lite som att ligga på en filt i skuggan under ett träd, läsa en bra bok och bara ha det riktigt, riktigt gött.

Annonser