! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Muthspiel möter ECM

Wolfgang Muthspiel

Driftwood

Skivbolag: ECM/Naxos
Recenserad av: Sunniva Brynnel
Publicerad: 17 nov 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Skivbolaget ECM och producenten Manfred Eicher vet var skåpet ska stå och detta är skivan Driftwood ett exempel på. Trion med Wolfgang Muthspiel på gitarrer, Larry Grenadier på kontrabas och Brian Blade på trummor är en fantastisk sammansättning musiker. Men i Rainbow Studio anar jag att någonting händer som inte endast är av godo. Den musik som var lekfull och rentav skoj (kolla in skivan Friendly travelers med Muthspiel och Blade duo) blir svartvit och suddig i kanterna.
Dock, med denna iakttagelse gjord, finns det mycket gott att tillägga. Muthspiel, Grenadier och Blade är av toppklass och de musicerar mycket fint tillsammans i detta löst definierade ljudlandskap där varje medlem har utrymme att röra sig fritt. Driftwood innehåller även en hel del intressanta kompositioner av Muthspiel, så som Highline och Bossa for Michael Brecker, som båda erbjuder välbehövlig spänning och riktning.
För den närvarande lyssnaren kan denna skiva av avsaknad tydlighet med lite tur innebära ett aktivt sökande och utforskande.

Annonser