! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Undersökning av klangmöjligheter

CBVB: Christer Bothén / Vilhelm Bromander

Deep

Skivbolag: Creative Sources Recordings
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 19 apr 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Detta är musik som kan vara krävande på två sätt, och på ett annat sätt inte alls. All musik vinner på att höras på en extra bra musikanläggning, men här är det särskilt viktigt för upplevelsen att alla mikroskopiska skiftningar kommer fram. Den är också krävande på det sättet att detta är musik du normalt sällan hör, och hör du något liknande är det fullt möjligt att du först tar det för buller från fläkten eller, ja vem vet vad.
Men vänder man på det är det lätt, bara acceptera att det är musik. Det finns förkunskaper och referenser, men du behöver inte ha dem. Lyckas du nollställa dina förväntningar och öppna öronen (fast det behöver inte vara så lätt) är det bara att sitta ner och lyssna. En oväntad värld öppnar sig.
Christer Bothén spelar basklarinett och kontrabasklarinett, Vilhelm Bromander spelar basfiol. Båda har gemensamt komponerat en svit i fem delar och en sjätte strukturerad improvisation. Mörka djupa, nästan stillastående klanger, en kringskuren musikvärld, men rik på små små rörelser, andhämtning, oväntade knappt märkbara ljud. Konsekvent och poetiskt genomfört. Omslaget är i linje med musiken och det är en lisa att lyssna.

Annonser