! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz Lira Gillar

SE-Quartet

Days to come

Skivbolag: Prophone/Naxos
Recenserad av: Carl Magnus Juliusson
Publicerad: 29 dec 2014

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ibland när jag lyssnar på modern, mer traditionellt rotad, svensk jazz händer det att jag upplever det där med tema och melodi som något nödvändigt ont, något som måste vara med, men som man helst av allt egentligen bara vill ha överstökat så fort som möjligt för att kunna få göra det man gör bäst – det vill säga spela solo.
Men så ibland dimper det ner i brevlådan en skiva som SE-Quartets nya skiva, Days to come, en skiva där det verkligen märks att en lagom mängd krut faktiskt har lagts på att skriva låtar. Spåren på Days to come är alla välskrivna, har fina teman och är spännande och varierande i sina arrangemang, samtidigt som de innehåller vackra och kraftfulla, individuella solon som får varje låt att lyfta. Det gör stor skillnad; man behöver både och!
Skivan innehåller även en hel del klangliga överraskningar – som vissling (unisont med piano), tramporgel och till och med didgeridoo. David Ehrlin skiftar dessutom mellan såväl sopran- och altsaxofon, som tenorsaxofon och basklarinett, vilka han alla bemästrar lika briljant.
SE-Quartet spelar en angenäm, slick jazz, som är lika härlig som lättlyssnad – även om det så klart finns några råare utbrott här och var. Och det behövs verkligen för att man inte ska få för mycket av det goda.

Annonser